Відбулася нарада керівників закладів освіти району

Автор: Артем  |  14 Тра 2017 | розділ: Новини
0330

12 травня 2017 року відбулася нарада керівників закладів освіти на якій розглядалися питання завершення 2016/2017 навчального року та оздоровлення дітей району влітку 2017 року.

 

Про підсумки атестації педагогічних працівників району ознайомив керівників завідувач РМК Матковський Олег Віссаріонович.

На основних питаннях завершення 2016/2017 навчального року закцентувала увагу заступник начальника управління освіти Галай Жанна Олександрівна, яка прокоментувала Інструкцію про звільнення від ДПА за станом здоров’я (спільний наказ МОНУ та МОЗ №72/78 від 01.02.2013), Порядок переведення учнів ЗНЗ до наступного класу (наказ МОНУ №762 від 14.07.2015). Звернула увагу, що рішення педагогічної ради про переведення та випуск учнів обов’язково опубліковується на інформаційному сайті закладу освіти. Наголосила, що управлінням освіти створено районні апеляційні комісії (наказ від 20.04.2017 №65) та здійснюється контроль за завершенням навчального року, проведенням ДПА і врученням документів про освіту (наказ від 04.04.2017 №60).

Начальник управління освіти районної державної адміністрації Мартинюк Любов Іванівна зауважила на важливість якісної підготовки та проведення ЗНО (ДПА) у 11-х класах, наголосила про контроль з боку дирекцій закладів освіти щодо переліку документів для допуску учнів до ЗНО та організації підвезення випускників у день проведення ЗНО.

Важливим питанням в обговоренні на нараді був стан підготовки та організації оздоровчої кампанії влітку 2017 року (наказ у.о. від 10.05.2017 №73). Головний спеціаліст управління освіти Паламарчук Євген Вікторович ознайомив керівників із дорученнями за результатами проведення Координайційної ради з питань оздоровлення при ОДА та наради в ДОН, що відбулись напередодні. Звернув увагу на стан безпеки життєдіяльності учнів та вихованців під час літніх канікул (наказ у.о. від 10.05.2017 №74).

Методист РМК Паламар Таїсія Миколаївна розповіла про проведення літніх мовних таборів, яких у цьому навчальному році планується більше – 10, а також повідомила, що Кельменецький ліцей-опорний заклад, Ленковецький НВК та Бабинська ЗОШ перемогли у цьогорічному конкурсі Go Camp і в літніх мовних таборах цих навчальних закладів будуть працювати волонтери.

Начальник управління освіти районної державної адміністрації Мартинюк Любов Іванівна повідомила, що районним бюджетом на оздоровлення дітей пільгових категорій у стаціонарних таборах області заплановано 55тис.грн. і ще планується додатково виділити 50тис.грн. та дала доручення про формування списків та документів бажаючих дітей оздоровитися.

Любов Іванівна наголосила на важливості організації та проведенні пришкільних таборів, дала доручення керівникам закладів освіти вийти з клопотанням до сільських рад, спонсорів, батьків про можливість організації пришкільних таборів при ЗНЗ району.

Завідувачі ДНЗ району прозвітували про підготовку до оздоровлення у своїх навчальних закладах. Любов Іванівна наголосила на важливості якісного оздоровлення вихованців ДНЗ, дала доручення включати в оздоровче меню дітей дошкільного віку свіжі соки, фрукти, овочі, дотримуватися питного режиму в літній оздоровчий період, загартовувати дітей та для підготовки майданчиків для прогулянок дітей провести обстеження  прилеглих територій на наявність колючих, ріжучих предметів, винищення отруйних рослин та провести обстеження інвентаря.

Паламар Таїсія Миколаївна – голова райкому профспілки працівників освіти і науки наголосила також на важливості оздоровлення педагогічних працівників району.

Із методичними рекомендаціями щодо формування робочих навчальних планів на 2017/2018 навчальний рік виступила заступник начальника управління освіти Галай Жанна Олександрівна.

Начальник управління освіти Мартинюк Любов Іванівна наголосила на важливості якісної організації та підготовки свята «Останній дзвоник» та вручення документів про базову та повну загальну середню освіту.

Методист РМК Скорик Жанна Олександрівна оголосила про підготовку свята для обдарованих дітей району та запропонувала керівникам закладів освіти декілька варіантів вшанування обдарованих дітей та педагогів, які їх підготували.

Також начальник управління освіти Мартинюк Любов Іванівна ознайомила присутніх із результатами обласного семінару, який відбувся на Кіцманщині, дала окремі доручення щодо підготовки до нового 2017/2018 навчального року, наголосила на виправленні недоліків та рекомендацій за наслідками комплексної перевірки та привітала присутніх із днем Матері.

Працівниками управління освіти прокоментовано ряд документів. За результатами проведення наради дано рекомендації та доручення.

Залиште коментар:

Останні коментарі

    Статистика