Семінар директорів Ленківці-Вартиківці

Автор: Артем  |  29 Лис 2017 | розділ: Новини

«… патріотичне виховання школярів доцільно здійснювати на загальнолюдських та національних цінностях, серед яких провідними є: любов до рідної землі, народу й Батьківщини, любов до найбільш рідних людей, членів сім’ї та родини, любов до рідної мови, шанобливе й бережливе ставлення до історії та культури українського народу, праця на благо свого народу й батьківщини»

В. Сухомлинський

24 листопада 2017 року  на базі Ленковецького НВК  та Вартиковецької СЗОШ І-ІІ ступенів відбувся педагогічний міст  керівників закладів освіти Кельменецького району  «Роль керівника навчального закладу в організації роботи з національно-патріотичного виховання».  

Мета семінару –  розглянути шляхи підвищення якості національно-патріотичного виховання учнів навчальних закладів району та впровадження цілісної  моделі виховної системи на основі громадянських та загальнолюдських цінностей.

Анжела Володимирівна Грицик, директор Ленковецького НВК, творча група учнів радо зустріли гостей та познайомили з життям школи, представивши візитівку навчального закладу.

Відкрила роботу семінару  Любов Іванівна Мартинюк,  начальник управління освіти  райдержадміністрації.  Завідувач методичним кабінетом  Олег Віссаріонович Матковський познайомив присутніх з планом роботи.

Під час перебування в навчальному закладі керівники загальноосвітніх навчальних закладів мали змогу побувати на виховному заході «Святе, як хліб, моє село», відвідати музей села Ленківці і стали безпосередніми учасниками майстер-класу «Я свідомий патріот України», який провела психологічна служба.

 На базі середньої ЗОШ І-ІІ ст. с. Вартиківці продовжив свою роботу районний семінар директорів шкіл на тему «Впровадження ідей національно-патріотичного виховання в навчально-виховному процесі». Адміністрація школи, педагогічний та учнівський колективи гостинно зустріли учасників семінару.  Віталій  Анатолійович Варвус, директор школи, запросив своїх колег переглянути усний журнал з досвіду роботи школи «Одна Батьківщина – і двох не буває», на якому  Христина  Миколаївна Куртич, педагог-організатор, провела заочну екскурсію сторінками шкільного життя.

 А як впроваджується національно-патріотичне виховання на уроках, директори мали можливість побачити, відвідавши методичний міст між шкільними методичними об’єднаннями, який провела Тетяна Вікторівна Скидан, заступник директора школи з НВР.

  Продовжили свою роботу учасники семінару за круглим столом.

 Жанна Олександрівна  Галай, заступник начальника управління освіти райдержадміністрації ознайомила із Комплексною програмою підвищення якості національно-патріотичного виховання у дітей та молоді у Кельменецькому районі на 2018 – 2022 роки.  Євген  Вікторович Паламарчук провів тренінгове практичне заняття «Шляхи організації роботи школи у контексті національно-патріотичного виховання».

        Підсумок семінару підвела начальник управління освіти Любов Іванівна Мартинюк,  проаналізувавши роботу закладів освіти з даного напрямку та проведені заходи.

Завершили роботу учасники семінару обговоренням та прийняттям рекомендацій. 

 

Залиште коментар:

Останні коментарі

    Статистика