«Розквітай, писанко»!

Автор: Артем  |  20 Кві 2019 | розділ: Новини

Сьогодні на Центральній площі селища Кельменці вдруге відбувся районний фестиваль-конкурс «Розквітай, писанко»!

Великодня писанка як і наша мова, пісня, вишиванка – символ величної духовної та культурної спадщини нашого народу, генетичний код кожного українця. Вона уособлює величне надбання української культури, в якому зашифровані елементи світу, природи, традиції минулого та магія національного світобачення.

З кожного закладу освіти району на фестиваль-конкурс було представлено писанкові дерева та великодні рушники, організовано виставку художніх дитячих робіт на великодню та весняну тематику.

Розпочали захід вихованці Кельменецького районного дитячо-юнацького центру. З вітальним словом до присутніх звернулася начальник управління освіти райдержадміністрації Любов Мартинюк.

Однією із номінацій фестивалю-конкурсу був розпис традиційної писанки. Організатори заходу залучили широке коло дітей до вивчення звичаїв нашого народу на прикладі писанкарства.

Оцінювали роботи учнів та вихованців працівники управління освіти райдержадміністрації, керівники гуртів декоративно-ужиткового мистецтва закладів освіти району, художньої школи та народні майстрині.

З дітьми проведено конкурс та майстер-клас з писанкарства.

По завершенню заходу всім учасникам вручено грамоти управління освіти райдержадміністрації.

На обласний етап фестивалю-конкурсу відібрані конкурсні роботи, виготовлені власними руками членів команд, у трьох номінаціях: «Писанкове дерево», «Великодній рушник» та «Традиційний розпис писанки».

Переконані, що саме такі заходи виховують у підростаючого покоління національно-патріотичні почуття, гордість за свою країну та рідний край.

Залиште коментар:

Останні коментарі

    Статистика